Ulstrup-løbet blev en succes på trods af coronatiltag

”For to et halvt år siden døde min storebror i et forfærdeligt hjertestop og blev kun 37 år. Mig og min familie har altid været rigtig glade for at løbe – især min onkel og min far. Min onkel skulle rigtig have løbet et halvmaratonløb her i foråret, men pga. corona blev det aflyst. Da man så måtte samles lidt flere igen, så syntes han, at der skulle være et lokalt løb her i Ulstrup og overskuddet skulle gå til Hjerteforeningen i mindet af min bror."

Sådan fortæller Maria Jørgensen, der sammen med sin onkel, Per, organiserede et lokalt løb i Ulstrup i mindet af Marias bror. Da Ulstrup-løbet skulle afholdes i foråret, faldt det sammen med, at der netop var blevet indført et forsamlingsforbud på 50 personer. De nyindførte krav var dog ikke til hinder for løbets afholdelse. Læs hele Marias fortælling herunder.

Gør som Maria og opret din egen indsamling til fordel for hjertesagen:

Maria Jørgensen fortæller:

”For to et halvt år siden døde min storebror i et forfærdeligt hjertestop og blev kun 37 år. Mig og min familie har altid været rigtig glade for at løbe – især min onkel og min far. Min onkel skulle rigtig have løbet et halvmaratonløb her i foråret, men pga. corona blev det aflyst. Da man så måtte samles lidt flere igen, så syntes han, at der skulle være et lokalt løb her i Ulstrup og overskuddet skulle gå til Hjerteforeningen i mindet af min bror. Så prøvede jeg at skrive til jer – og så kørte det bare derfra!”

Med deltagernes hjælp formåede Maria og hendes onkel at samle 4000 kr. ind til Hjerteforeningen. Det er penge, der bl.a. vil komme Hjerteforeningens forskning til gode, hvilket er en sag, der står Maria meget nær:

”Jeg kunne godt tænke mig, at andre ikke mister deres søskende for tidligt, som vi gjorde. Når man mister sin storebror på 37 år til et forfærdeligt hjertestop, så finder man ud af, hvor vigtig forskning egentlig er. Det går man måske ikke lige og tænker så meget over i hverdagen.”

De lokale i Ulstrup var meget begejstrede for det coronavenlige løb, så de 50 pladser blev hurtigt taget. Nyheden kom i Favrskov lokalavis og Favrskovs viceborgmester, Lars Storgaard, var også at finde blandt deltagerne.

Alt i alt var løbet en succes.

Da vi spurgte Maria, om hun havde nogle råd til andre, der overvejer at lave en lignende indsamling til fordel for hjertesagen, sagde hun:

”Bare gør det, spring ud i det! Tag tingene som de kommer. Jeg tror især min onkel blev meget overrasket over, hvor meget arbejde man faktisk skal lægge i det – især dagene op til. F.eks. at få sat pile og pools op – så folk ved, hvor de skal løbe hen – og sørge for, at ruten er til at komme igennem. Nu løb vi jo langs Gudenåen, så det var vigtigt at sørge for, at man kunne komme igennem alle steder. Min onkel var virkelig glad bagefter – det var virkelig fedt at se, at det arbejde man havde lagt i det, det var alle meget positivt begejstrede for.”

I forbindelse med indsamlingen oprettede Maria løbets helt egen indsamlingsside på Hjerteforeningens hjemmeside. Efterfølgende gik det nemt for sig med annonceringen af løbet – Marias onkel lavede en begivenhed på Facebook og delte den i diverse Ulstrup-grupper på Facebook.

Indsamlingen gik så godt, at Marias onkel nu vil gentage succesen. Det næste halvmaratonløb han løber bliver nemlig nr. 200 – det vil han markere ved endnu en gang at samle ind til Hjerteforeningen under løbet.

I Hjerteforeningen er vi dybt taknemmelige for Maria og Pers flotte indsats til fordel for hjertesagen!