Mathias gik 100 km på 24 timer: ”Det handler om at sætte pris på dem man har, mens man har dem”

”Turen startede som en underholdende aftale, men jeg vil rigtig gerne bruge sidste etape til noget mere seriøst. 100 kilometer kommer til at blive hårde, men sandheden er, at for to år siden var virkeligheden lige ved at minde mig om, hvad 'rigtig hårdt' er, da min far fik en blodprop i hjertet. Efter hurtigt indgreb kom han sig hurtigt, og kan det samme som før. Noget som ikke er alle hjertepatienter forundt.”

Sådan skrev Mathias Sørensen på sin indsamlingsside, da han om morgenen d. 20. juni påbegyndte en gåtur på 100 km med tre kammerater til fordel for Hjerteforeningen. Han lagde et opslag på Facebook og en story på Instagram, og så var resten ellers op til gåbenene. Da de 100 km var overstået, havde Mathias samlet næsten 8000 kr. sammen. Vi ringede til Mathias for at takke ham for den flotte indsats og høre, hvordan det hele var gået til. Du kan læse hele om hele turen og Mathias' tanker herunder.

Gør som Mathias og opret din egen indsamling til fordel for hjertesagen:

Mathias Sørensens egne billeder fra gåturen.

Hvordan kom du på idéen om at gå 100 km på 24 timer?

”Der var gået ret præcist to år siden min far fik en blodprop i hjertet, og så tænkte jeg, at jeg aldrig rigtig har reflekteret over det. Jo, vi havde snakket om det, som man nu gør, men jeg havde ikke på den måde kommet helt omkring det, syntes jeg. Det var så der, hvor det oprindeligt startede. En nytårsaften havde jeg så fået den skøre idé sammen med nogle kammerater, at vi skulle ud og gå 100 km. Så dér så jeg muligheden for at bruge turen til at lave en indsamling, og så simpelthen sige: ”Kære far, nu er du kommet godt igennem det, det er ikke alle, der er kommet det, så nu synes jeg, at jeg skal bidrage med min del.” Det blev mit lille bidrag til at prøve at gøre en forskel, når nu vi var så heldige, dels at han overlevede, og dels at han er kommet sig godt.”

Hvordan forløb gåturen?

”Vi havde lavet nogle træningsture inden, hvor vi startede med 35 km, hvor vi så fandt ud af, at det faktisk var relativt hårdt. Bagefter gik vi 65 kilometer, og det tænkte vi var nok træning.”

”Vi startede på Amager, hvor den ene af de drenge her bor. Vi startede fra hans hjem, og så gik vi ruten ud af Amager, ind forbi Tivoli og så gik vi ud langs Ballerup, ud til Roskilde og så sluttede vi i Holbæk, hvor vi landede på en café kl. 11 næste morgen – 23 og en halv time senere. Det var hele målet, at vi skulle drikke en øl, som var velfortjent efter de 100 km.”

Hvad motiverede dig under gåturen?

”Det ene var det der med, at man går meget ind i sig selv. Vi fik en tracker på os, der sagde, at vi havde gået 125.000 skridt. Og det var ikke særlig hårdt i starten, men rigtig – rigtig – hårdt de sidste 6-7 timer. Når man ikke har fået søvn, og det gør absurd ondt at gå, gør det, at man går meget ind i sig selv.”

”Den anden ting var motivationen om, at nu havde jeg sat en indsamling i gang og jeg havde ringet til min far der om morgenen og sagt: ”Far, jeg laver sgu en indsamling - jeg er glad for, at du stadig er her."

Hvad betyder hjertesagen for dig?

”Det er jo næsten et værn for at sikre, at andre ikke lander i samme udfordringer som min far – og hvis de gør, at der så er de bedste muligheder for, at de kommer godt ud af det.”

Hvilket råd vil du give til andre, der har oplevet noget lignende som dig?

"Det handler om at give rådet videre om at sætte pris på dem man har, mens man har dem."

Hvordan gik det med at oprette en indsamling på Hjerteforeningens hjemmeside?

”Det var meget nemt – og i virkeligheden var det også et godt flow for mit vedkommende. Det var også rigtig fint, at man skulle sætte nogle ord på siden, som folk kunne se, når de landede derinde.”

”En ting, der blev en lille gimmick undervejs, da vi gik – fordi man skulle jo lave et eller andet i 24 timer udover at snakke – var at følge med i indsamlingen, hvor folk kunne skrive kommentarer. Det var også noget, der gav motivation – det der med, at så var der lige én, der smed 250 kr. Fordi indsamlingen blev jo delt virkelig – virkelig – meget, og ikke kun i mit eget netværk, men også uden for netværket. Der var enorm stor støtte. Jeg havde smidt den på om morgenen, så i løbet af de 24 timer vi gik, kom donationer ind, og folk fulgte med på diverse sociale medier.”