Lav en indsamling med dine skolekammerater

Har du og dine skolekammerater lyst til at støtte en god sag som hjertesagen?

Hjerteforeningen rådgiver hjertepatienter og deres familier samt forsker i hjertesygdomme. I kan være med til at støtte Hjerteforeningens livsvigtige arbejde ved at lave jeres egen indsamling.

Her på siden kan I finde idéer til, hvordan I kan samle penge ind til hjertesagen.

Det er nemt at komme i gang med jeres egen indsamling. Det tager få minutter at oprette en indsamlingsside, og så er det ellers bare at få fortalt andre i jeres klasse om indsamlingseventet, så så mange som muligt kan deltage.

Vægt984

Fjollede opskrifter

Gør hjemkundskabstimen lidt sjovere ved at organisere en konkurrence - lav en konkurrence, der handler om at opfinde fjollede retter!

Den første regel er, at man kun må bruge sunde madvarer til at lave sin ret.

For at gøre det sjovt, er den anden regel, at retten skal være inspireret af en dessert. Det kunne være alt lige fra en broccoli-is, en kage lavet på dadler eller spinat-pandekager. Jo mere kreativ en opskrift er, jo flere point får den!

Du kan spørge din hjemkundskabslærer om hjælp til at organisere konkurrencen. I kan fortælle dine klassekammerater, at man skal donere et frivilligt beløb til hjertesagen inde på din personlige indsamlingsside, hvis man ønsker at deltage i konkurrencen.

Hvis man ikke har lyst til at være med i konkurrencen, kan man lege køkkenassistent for dem, der deltager, være med i dommerpanelet eller finde information på nettet om sunde madvaner, som man kan fortælle de andre om, når konkurrencen er ovre.

Illustraion (4)

Jorden er giftig!

Vil I have en lidt anderledes idrætstime? Så kan du spørge din idrætslærer, om I må organisere en leg for at samle penge ind til hjertesagen.

I kan lege en anderledes udgave af 'jorden er giftig', hvor I prøver at løbe væk fra den dårlige vane: mangel på motion.

I fylder idrætssalen med redskaber og leger jorden er giftig, mens I prøver at løbe væk fra fangerne, der kan videregive den dårlige vane til dig, hvis de fanger dig!

Hvis du bliver taget af en fanger, bliver du altså nødt til at bevæge dig rundt i slow-motion, indtil du bliver befriet af en anden klassekammerat. Du kan blive befriet ved, at en klassekammerat giver dig et high-five.

Du kan spørge din idrætslærer om hjælp til at organisere indsamlingen. I kan fortælle dine klassekammerater, at dem der vil, må donere et frivilligt beløb til hjertesagen inde på din personlige indsamlingsside inden legen går i gang.

Unavngivet2

Rød udklædningsdag

Skal skoledagen gøres lidt sjovere? Så kan du og dine klassekammerater organisere en rød udklædningsdag!

Rød er farven på det hjerte, der banker i os alle. Fortæl dine klassekammerater om hjertesagen og at de kan støtte den ved at deltage i udklædningsdagen. Ved at klæde jer ud som superhelte i rødt tøj viser I, at I støtter hjertesagen, og får samtidig en sjov dag ud af det!

Du kan spørge dine lærere om hjælp til at organisere indsamlingen. I kan fortælle dine klassekammerater, at dem der vil, må donere et frivilligt beløb til hjertesagen inde på din personlige indsamlingsside i anledning af udklædningsdagen.